Neem het tempo over van de natuur: haar geheim is geduld.
R.W. Emerson

zaterdag 16 februari 2013

Hout.

Zolang we onze houtkachel hebben, ik denk zo'n 10 jaar hebben we 2 keer 1 kuub hout gekocht, daarna hebben we altijd gratis gestookt van hout wat mensen weg deden en wat gratis af te halen was.


Maar nu zijn we bijna door de voorraad heen. En hout moet eerst ook nog drogen een paar jaar dus bestelden we bij Staat bosbeheer 4 kuub hout.
We waren er nog nooit geweest en ik dacht dan ga ik maar even mee want als Joh dat klusje alleen moet klaren. Maar dat viel reuze mee, er waren daar heel wat sterke mannen die de handen uit de mouwen staken zodat ik mijn krachten kon bundelen om thuis het hele boeltje weer van de kar te sjouwen. met Joh. We kregen zelfs ook nog een paar gratis mee. De eerst jaren kunnen we weer voor uit met in het achterhoofd natuurlijk wel om rond te kijken of er nog gratis wat valt af te halen.
Je kan merken dat er meer gestookt wordt in de crisistijd.

4 opmerkingen:

Sandra zei

Ja. Wij merken ook dat het niet zo simpel is om 'gewoon' aan hout te komen. Deze week waren ze hier op 't school serieus aan 't snoeien en hout aan 't hakken en man is meteen gaan vragen of hij het hout mocht hebben. Hij wou zelfs een dagje meehelpen , maar het was al gereserveerd.
Later is hij het nog eens gaan vragen omdat hij dacht dat ze het anders misschien naar het containerpark gingen brengen , maar neen: we kregen er niets van :-).

Jo enjoh zei

Toen we met de kar terug kwamen zagen we overal in en rond het dorp karren met hout, maar dat kwam ergens anders vandaan maar waar?

TIO zei

Ja af en toe zal je eens wat moeten kopen, maar hopelijk kan er nu toch ook weer wat gratis gescoord worden.

Judith zei

manlief wil ook zo graag zelf een houtkachel....dus eens komt het er van