Neem het tempo over van de natuur: haar geheim is geduld.
R.W. Emerson

maandag 28 april 2014

verjaardagen en..

Vorige week was mijn oudste zus jarig en wat moet je die dan weer geven. Ik zocht eens op pinterest en vond wel iets wat ik wel toepasselijk vond voor haar. Zij eet ook g.lutenvrij niet omdat ze c.oeliakie heeft. Ze zegt dat ze zich er goed bij voelt.
De lijst had ik als eens voor een beetje gekocht op een r.ommelmarkt.


Daar deed ik het broodrecept in wat ik eens van de tante van J. kreeg en bakte daarbij het brood en strikte dat erop vast met een mooi lint. Helaas vergat ik om van het geheel een foto te maken. Zo zag het er dan ongeveer uit.

                                                                    Deze is van p.interest.
Al een hele poos geleden kocht ik dit boekje bij de L.idl en dat paste er mooi bij.


Dan moest ik nog op zoek naar een kadootje voor de verjaardag van onze oudste kleindochter die begin mei al weer 4 jaar wordt.
Ze wou graag een step maar dat was ons wat te duur.
Ze vroeg ook p.lay mobil wat overigens ook best prijzig is maar het toeval wilde dat we voor de verandering eens naar A.lbert Heyn gingen
en laten daar nou net 2 doosjes play mobil voor de halve prijs liggen. Een paar  sokjes erbij en maar hopen dat ze het wat vindt natuurlijk. De p.lay mobil zal ik hier maar niet neer zetten want je weet maar nooit of ze kijken.


Bij de controle in het ziekenhuis wist ik dat mijn vertrouwde specialist er niet meer was. Erg jammer want het was een heel aardige.
De nieuwe viel wat tegen. Kwam erg onzeker over en gaf veel te weinig informatie. Ik moest alles er uit trekken zeg maar.
Het enige wat hij zei dat de bloedwaarden goed waren.
Van mijn vertrouwde dokter kreeg ik altijd een uitdraai van de waarden zodat ik het met eigen ogen kon zien en vergelijken. Ik zou een brief krijgen via de huisarts heeft hij toegezegd.
Wat de botontkalking betreft ben ik blij dat ik de ijzers voor de winter heb gekocht voor onder de schoenen
want daar was hij minder tevreden over.
Toevallig hoorde ik vorige week de vrouw van J.ean M.arie P.faff op de t.v, dat ze een paar wervels had gebroken tijdens een rare beweging en toen vertelde ze ook hoe het er voor stond met haar botten in getallen.
Ik dacht dan wil ik nu ook die getallen eens weten en die kwamen met die van haar overeen. Dus geen rare bewegingen en helemaal geen valpartijen.
De h.uisdokter zei ook al als je naar de manuele therapeut gaat moet je oppassen hij kan zo je botten breken.
Je kan het vergelijken met een b.rosreepje.
Gelukkig was het wel iets voor uit gegaan maar volgend jaar wel weer een b.otscan.
Van mijn gewicht maakte hij niet veel. Het gaat goed met u mevrouw als u groeit.
 Dat was nou net niet wat ik wilde horen, die weegschaal woog ook nog eens meer dan die we thuis hebben.


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Fijn dat het goed was met de bloedwaarden, rot van die b. rosreepjes, uitkijken dan maar. Ik maak ook wel eens van die bijna val-partijen en dan denk ik: over 10 jaar lig je op je neus of heup, akelig idee, want dan ben ik nog minder soepel dan nu. Vervelend dat je alles uit die nieuwe arts moest trekken, maar je hebt hem wel duidelijk gemaakt wat een patiënt allemaal wil weten tegenwoordig en bij de volgende keer is hij vast minder onzeker, want dan heeft hij bijgeleerd via de patiënten ipv via een boekje. Tja, artsen zijn het niet eens over het ideale gewicht, de een ziet het liefst bijna gratenpakhuizen (vel over bot) de ander vindt een beetje reserve helemaal geen probleem. Als jij je maar goed voelt, daar gaat het toch om? MA

ineke zei

wat een leuk kado voor je zus!!!
je kleinkind zal vast ook blij zijn met het playmobiel.
dat botontkalking is minder leuk.. veel succes met het terugdringen!

Willy Kooiman zei

Jammer van die arts, het is juist zo belangrijk dat je er met een goed gevoel naar toe gaat. Ik zat je verhaal te lezen over de step en dacht : die is bij de kringloop geslaagd maar helaas. Playmobil is wél zo leuk en sokken heb je nooit genoeg.
Zijn trouwens mooie sokken, volgens mij heb ik er gebreid die er erg op lijken. Gisteren ben ik nog even naar de Kringloop in Gorinchem geweest en trof daar een kabouter van Rien Poortvliet. Heb hem meegenomen en nu ligt hij ingepakt klaar als cadeautje voor mijn man zijn verjaardag. Hij vind ze hartstikke leuk en we hebben er al enkele. Zal er eens een blogje over schrijven.
Doe inderdaad maar voorzichtig aan en niet vallen. Je moet er toch niet aan denken.......

fijne avond nog,
groetjes,
Willy