Neem het tempo over van de natuur: haar geheim is geduld.
R.W. Emerson

zondag 24 mei 2015

Druk, veilingwinkel.


Het was een weekje van veel drukte en volgende week nog zoeen. (De streepjes boven de ee's doen het niet meer, weet iemand wat er fout is gegaan of ligt het aan de nieuwe versie van lollypop?) Dan wordt het hopelijk weer wat rustiger.
Joh kocht in de veilingwinkel een kantoorkast voor opslag van eetwaren voor 15 euro. De mooiere waren 70 euro, dat had ik er niet voor over. Aan de onderkant was een klein mankementje ontstaan bij het vervoer in de loods waarschijnlijk. Joh loste het op met een stukje hout op maat gemaakt. Nu schuift de deur weer goed.
Er stond  nu een oud wandmeubel, (onze 1e) maar niet erg praktisch. Joh had hem kleiner gemaakt jaren geleden. Niet erg overzichtelijk ingedeeld en propvol.Achter de deurtjes dit.. en achter de klep wat flessen met advocaat, rum, likeur e.d en chips.
In de lade's lampen en poetsmiddelen, plastic tasjes, en een deel van de koffie voorraad.
Achter de glazen deurtjes petroleum,wasbenzine e.d, en wasmiddelen en onderin de frituurpan. Niet echt ideaal. Op dit moment is de hele garage leeg en staat de nieuwe kast tijdelijk in de keuken met alles erin omdat de garagevloer geverfd wordt.


Het tafeltje hoort er natuurlijk niet in, dient tijdelijk als extra plank. (zag het deze week op een foto bij een vriendin) Joh gaat van de oude kast nog een plank maken. Hij heeft al even gekeken of het past. Dat gaat wel lukken.
Van Joh krijg ik deze kast er nog  bij waar de schoonmaakspullen, wasmiddelen, emmers, lampen en poetsmiddelen in kunnen. Hij had daar zijn gereedschappen in die wel in de stelling kunnen. Helemaal blij ben ik ervan. De emmers stonden anders altijd bovenop de kast en het tafeltje diende als opstapje maar ook om de doos met boodschappen die in de kast moeten er op te zetten. Pakt gemakkelijk uit zonder te bukken.


Het is even een weekje rommelig en zoeken maar dan is het wel weer lekker opgeruimd.
 

1 opmerking:

Anoniem zei

Goeie aankoop, zo af en toe moet je gewoon iets vervangen, vooral als het niet meer aan de eisen voldoet. Bij ons staan geen kasten in de schuur, wel een aantal wandplanken, maar die staan al helemaal vol en dus staan er stapels van van alles en nog wat vlakbij die planken en eerlijk, het lijkt of er een tornado door is gegaan. Ik kan me voorstellen dat je blij bent met die kast, alles netjes achter de deurtjes weggewerkt en van buiten ziet het er dan ook netjes uit, wat een rust voor de ogen, zucht. Soms weet ik dat ik iets heb in die stapels, maar dan kan ik het niet eens vinden, wat een ergernis en dan die stapels weer netjes stapelen ook nog, om alles weer op zijn plaats te zetten. Misschien dat er nog ergens een archiefkast in het oude kantoor zwerft, maar eens extra lief kijken, haha. MA